Verzuimende medewerkers kunnen een manager behoorlijke slapeloze nachten bezorgen. En terecht. Verzuim is heel erg duur en als niet de juiste dingen op het juiste moment gedaan worden, is het extra duur door de maatregelen van het UWV. Niet gewoon duur maar zelfs zo duur dat een organisatie er aan ten onder kan gaan. We hebben een eigentijdse eigen wijze aanpak waarbij we Lean en Verzuimmanagement combineren. Zo krijgen we de datagedreven, duurzame en mensgerichte verbeteringen waar we steeds naar op zoek zijn.

Verzuimspecialist

Leanpartners is al vele jaren gespecialiseerd in de ondersteuning bij reductie van verzuim. We bieden een aanpak waarbij een echte verzuimexpert bij u langs komt (kijk bijvoorbeeld eens op het linked in profiel van Eliane of op de pagina over ons). We werken toe naar de rootcauses (echte oorzaken), een combinatie van cijfers (statistische analyse op basis van six sigma) en verandermanagement gebruiken (we werken vanuit het gedragsmodel)  en in relatief korte korte tijd overzicht en samenhang creëren. Dat geeft rust, brengt het verzuim duurzaam terug en bespaart in de meeste gevallen zoveel geld dat de investering al snel dubbel en dwars is terugverdiend. Omdat wij geloven in borging vanaf dag 1 worden uw eigen medewerkers direct meegenomen en opgeleid en kunnen we vanuit voordoen, samen doen, zelf doen uw medewerkers voor een bepaalde tijd ondersteunen en/of coachen totdat het als vanzelf draait. Organisaties kiezen er soms voor om ons te blijven betrekken bij de 20% ingewikkelde cases, terwijl de eigen medewerkers de 80% verzuim afhandelen die het meest voorkomen.

Meer informatie over verzuimmanagement

Neem voor meer informatie contact op met Eliane

Eliane is gecertificeerd case- en caremanager, sociale bedrijfskundig adviseur (certified RSBA) en trainer voor verzuimspecialisten. Ook is zij gecertificeerd mediator.