De leidinggevende centraal is misschien wat kort door de bocht. Om de klant centraal te kunnen stellen is het van belang dat medewerkers de klant, patiënt, cliënt of leerling optimaal kunnen bedienen. En daarin is de rol van de leidinggevende cruciaal. Zelfsturende teams, zelfcoördinerende teams, de middenlaag elimineren. We’ve been there, we’ve seen it and it doesn’t work. De leidinggevende speelt een cruciale rol in verbetertrajecten en wij ondersteunen hem/haar middels training, coaching en consultancy.

Hoe werkt dat dan?

Wij faciliteren de leidinggevende in zijn nieuwe rol met inspiratie, zelfvertrouwen en hands-on direct toepasbare instrumenten om zijn medewerkers nog beter te laten presteren.

Vanuit het Harvard model, geloven we in een aanpak waarbij de leidinggevende zijn medewerkers maximaal faciliteert en inspireert. Zie ook het artikel over flow. De medewerker op zijn beurt kan dan de klanten patiënten, cliënten, leerlingen optimaal bedienen zodat deze blij en tevreden zijn. En tevreden klanten zorgen voor goede omzet waar de organisatie weer blij van wordt. Kortom we zitten in de juiste positieve spiraal naar boven.

Welke ondersteuning?

Om de leidinggevende zo goed mogelijk te helpen bij verbetertrajecten bieden we oa training, consultancy en coaching. Ook maken we gebruik van voordoen, samen doen, zelf doen principes.
Een greep uit de mogelijkheden:

  • Data analyse. Hoe verzamel je data, hoe analyseer je die en hoe baseer je beslissingen op de analyse.
  • Hoe krijg je ze mee. En interactieve 1-daagse training met de 6 belangrijkste thema’s voor de leidinggevende bij verbetertrajecten.
  • Coaching.
  • Knowing me knowing you. Inspirerende 1 daagse workshop om je team en jezelf beter te leren kennen. Gebaseerd op het gedachtegoed van Graves en Spiral Dynamics.
  • Agile-lean-scrum. Na afloop van deze interactieve 1 daagse training weet je wat agile is, hoe je het agile gedachtegoed in kunt zetten, wat de overeenkomsten en verschillen met lean zijn en wat scrum kan betekenen binnen het agile-lean denken.