Een van de pijlers om beter met elkaar samen te kunnen werken is elkaar beter te leren kennen. Dat kan door samen naar de kroeg te gaan en een goed gesprek te hebben onder het genot van een biertje of door met het hele team naar Disneyland te gaan. Gelukkig zijn er ook andere manieren om uit te vinden hoe het team eigenlijk naar samenwerken kijkt.

Samenwerken. Iedereen heeft er wel een beeld bij en veelal verschillen de beelden van mensen aanzienlijk. Dat maakt het samenwerken niet gemakkelijker.

Ik bel je als ik je nodig heb. Dat is voor mij samenwerken. Fijn om te weten waar je goed in bent en waar ik je voor kan bellen.

Door het invullen van een (korte) gevalideerde vragenlijst op basis van het Spiral Dynamics gedachtegoed van Graves, leer je elkaars voorkeuren kennen. En als je weet hoe iemand in elkaar steekt is het ook gemakkelijker zijn of haar acties te begrijpen.

Samenwerken is voor mij echt fysiek naast elkaar zitten en overleggen hoe we iets kunnen gaan aanpakken. Het geeft me ook veel energie als we dan samen tot een compromis komen.

Download de brochure of neem contact op voor meer informatie